top of page

Massagebehandling

Karin Eken erbjuder behandling med klassisk massage, som behandlar spända och ömma muskler, och manuell lymfdränage som hjälper lymfvätskan att ta sig fram mer obehindrad. Man kan också boka en ansiktsmassage, eller en Qigongmassage.

Alla dessa alternativ är mycket avslappnande.

Karin kommer inte att bo i Värmland längre men återvänder en vecka i taget för att kunna fortsätta erbjuda massagebehandlingar och Qigongträning. Vi meddelar här och på Holisticcares facebooksida när Karin kommer hit nästa gång.

Back Massage

Svensk klassisk massage

Detta är en djupt närande och frigörande muskelmassage. De positiva effekterna av klassisk massage är både fysiska och mentala: Spända muskler mjukas upp och blir mer elastiska. Blodcirkulationen till musklerna ökar. Avslappning ökar och andningen lugnas ner, stress motverkas. Bindväven mjukas upp och ärrbildning efter skador i muskler motverkas kramper och låsningar löses. Massagebehandlingen har en lugnande effekt på nervsystemet - frigör lugn-och-ro-hormonet oxytocin, vilket motverkar stresshormoner i kroppen. En klassisk massagebehandling skapar ett allmänt välbefinnande i kroppen.  

Lymfmassage  / Manuell lymfdränage

Lymfmassage som också kallas för manuell lymfdränage är en mycket avslappande och utrensande helkroppsbehandling som stärker immunförsvaret.

 

Lymfsystemets främsta uppgifter är att bekämpa infektioner samt att avlägsna slaggprodukter och döda celler. 

 

Lymfmassagen hjälper lymfvätskan att cirkulera fritt i kroppen utan att hindras av spänd muskulatur. Massagen utförs med mjuka cirkulerande rörelser och tryck i en specifik ordning som följer lymfvätskans väg i kroppen. Den tar ca 90 minuter. 

Lymfmassage 45 minuter kan bokas om man vill fokusera på ett problemområde, men på den tiden hinner man inte behandla kroppen i helhet.

 

Behandlingen är lämplig för att förebygga olika smärttillstånd, fibromyalgi, reumatiska besvär, svullnader i kroppen, tinnitus, hudbristningar, celluliter, ödem mm. Den kan också avnjutas som en avslappande och skön behandling.

Ansiktsmassage

shutterstock_lymfmassage_edited.jpg
Pressure Points

Lymf- och bindvävsmassage för ansikte:

Ansiktsmassage kan lösa upp spänningar, minska svullnader och ger en skön avslappning. 

Genom syresättningen av huden, bindväven och musklerna ser du piggare ut och det kan förebygga rynkor. 

Genom att minska på spänningarna är ansiktsmassagen är bra för dig som har spänningshuvudvärk eller biter ihop käkarna och gnisslar tänderna på natten.

Ditt välbefinnande ökar eftersom massagen är mycket avslappande

Qigongmassage 

Qigongmassage är en behandlingsmetod inriktad på att balansera och öka cirkulationen i kroppen. Metoden grundar sig på samma teori som akupunktur, kombinerad med kunskapen inom qigongtraditionen. Massagen aktiverar en mängd energiprocesser i kroppen och den är allmänt stärkande och mycket avslappnande. Vid en behandling trycker jag på olika akupunkturpunkter, och enligt en fastlagd ordning, på din kropp. Jag masserar också allt eftersom jag pressar på punkterna. 

Qigongmassage är en helkroppsmassage som utförs till avkopplande musik och med kläderna på under cirka en timmes tid.

bottom of page