Massagebehandling

Karin Eken erbjuder behandling med klassisk massage, som behandlar spända och ömma muskler, och manuell lymfdränage som hjälper lymfvätskan att ta sig fram mer obehindrad. Båda dessa massagemetoderna är mycket avslappnande.

Svensk klassisk massage

Detta är en djupt närande och frigörande muskelmassage. De positiva effekterna av klassisk massage är både fysiska och mentala: Spända muskler mjukas upp och blir mer elastiska. Blodcirkulationen till musklerna ökar. Avslappning ökar och andningen lugnas ner, stress motverkas. Bindväven mjukas upp och ärrbildning efter skador i muskler motverkas kramper och låsningar löses. Massagebehandlingen har en lugnande effekt på nervsystemet - frigör lugn-och-ro-hormonet oxytocin, vilket motverkar stresshormoner i kroppen. En klassisk massagebehandling skapar ett allmänt välbefinnande i kroppen.  

Lymfmassage  / Manuell lymfdränage

Lymfmassage som också kallas för manuell lymfdränage är en mycket avslappande och utrensande helkroppsbehandling som stärker immunförsvaret.

 

Lymfsystemets främsta uppgifter är att bekämpa infektioner samt att avlägsna slaggprodukter och döda celler. 

 

Lymfmassagen hjälper lymfvätskan att cirkulera fritt i kroppen utan att hindras av spänd muskulatur. Massagen utförs med mjuka cirkulerande rörelser och tryck i en specifik ordning som följer lymfvätskans väg i kroppen. Den tar ca 90 minuter. 

 

Behandlingen är lämplig för att förebygga olika smärttillstånd, fibromyalgi, reumatiska besvär, svullnader i kroppen, tinnitus, hudbristningar, celluliter, ödem mm. Den kan också avnjutas som en avslappande och skön behandling.

Back Massage
shutterstock_lymfmassage_edited.jpg
Pressure Points